Materijali
13/06/2018

Priručnik o ostvarivanju prava osoba oboljelih od rijetkih bolesti

Dragi posjetitelji u nastavku donosimo Priručnik koji je izrađen s ciljem pružanja pregleda postojećih prava koje osobe s rijetkim bolestima mogu ostvariti u Republici Hrvatskoj. Ključno je naglasiti kako ne postoje ista prava za sve oboljele od pojedine dijagnoze jer simptomi i posljedice bolesti na cjelokupno funkcioniranje i kvalitetu života pojedinaca mogu biti vrlo različiti.

Priručnik je nastao u okviru programa pod nazivom »Centar za podršku oboljelim od rijetkih bolesti i njihovim obiteljima« od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a namijenjen je pružanju informacija o postojećim pravima u sustavima socijalne skrbi, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te odgoja i obrazovanja.

Priručnik o ostvarivanju prava oboljelih od rijetkih bolesti

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti