Novosti
06/11/2020

Edukacije iz palijativne skrbi

U ponedjeljak, 9.11.2020. počinju edukacije za volontere u palijativnoj skrbi koje udruga La Verna provodi u suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem i Zagrebačkim institutom za kulturu zdravlja.

 

Edukacija će se odvijati on-line preko Zoom platforme. Prijave za sudjelovanje na e-mail palijativa.laverna@gmail.com

 

Kreirana je za volontere, a prema dokumentu “Koncept edukacije volontera u palijativnoj skrbi” izrađenom u skladu s preporukama Europskog društva za palijativnu skrb no  dostupna je svima koji žele nešto naučiti o palijativnoj skrbi.

Koncept i sustav palijativne skrbi, fizički simptomi palijativnih bolesnika, psihosocijalna i duhovna skrb za pacijenta i obitelj, multidisciplinarni tim i uloga volontera u palijativnoj skrbi, komunikacija i etika u palijativnoj skrbi, pomoć, podrška i edukacija obitelji u skrbi za terminalno bolesnog člana, žalovanje, briga za pružatelje palijativne skrbi.

Predavači su stručnjaci iz područja palijativne skrbi – liječnici, medicinske sestre, psiholozi, socijalni radnici, duhovnici, volonteri.

Sudjelovati mogu svi koje zanima ova tema. Za sudjelovanje na edukaciji nije uvjet volontiranje u palijativnoj skrbi ni prije ni nakon edukacije.

 

Termini održavanja:

Ponedjeljkom od 17 do 20 sati tijekom šest tjedana (od 09.11. do 14.12.2020. godine).

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti