Novosti
12/02/2009

“ŽIVJETI S EPILEPSIJOM”

Međunarodni okrugli stol je organiziran s namjerom da vodeći stručnjaci epileptolozi, predsjednici državnih ogranaka Međunarodne lige protiv epilepsije, izlože probleme i pristup bolesnicima s epilepsijom u svojim zemljama: Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

 
Međunarodni okrugli stol se organizira u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi te Saveznim ministarstvom za rad, socijalne poslove i zaštitu potrošača Republike Austrije.
Nakon uvodnih predavanja pozivaju se svi zainteresirani na razgovor o potrebama, socijalnoj i profesionalnoj integraciji te zakonskim mjerama protiv diskriminacije oboljelih od epilepsije, destigmatizaciji i unaprijeđenju kvalitete života u okviru kampanje Svjetske zdravstvene organizacije “Izaći iz sjene”. Ulaz je slobodan.

 
U subotu, 14. veljače od 10 do 14 sati, na Cvjetnom trgu bit će postavljen promidžbeni šatnd, na kojem će se dijeliti silikonske narukvice s natpisom “Živjeti s epilepsijom – Izaći iz sjene”.
“Izaći iz sjene” je logo globalne kampanje protiv stigmatizacije oboljelih od epilepsije u društvu Svjetske zdravstvene organizacije. Također će se dijeliti knjižice o samoj bolesti i problemima s kojima se bolesnici susreću.

 
Sve navedene aktivnosti organizirane su povodom proglašavanja 14. veljače Nacionalnim danom oboljelih od epilepsije, čime se Republika Hrvatska svrstala među brojne zemlje Europe i Svijeta koje obilježavaju ovaj značajan dan. Čestitamo svima koji su svojim trudom pridonijeli ovoj akciji!

 

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti