Novosti
18/01/2008

ZAPOČELA TERAPIJA LIJEKOM ELAPRASE

Troje od četvero djece oboljele od Hunterovog sindroma, koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Rebro, napokon su počeli primati dugoočekivanu terapiju, a nadamo se da će i četvrto dijete biti uključeno kada se uklone medicinske prepreke za to.

 
Nakon što je lijek u studenom 2007. godine registriran u Republici Hrvatskoj, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odobrio je primjenu terapije za slijedećih 6 mjeseci liječenja. Trenutačno je započeta terapija dozama lijeka koje je donirao proizvođač za slijedeća tri mjeseca u vrijednosti od tri milijuna kuna.
S obzirom da se radi o doživotnoj terapiji, očekujemo da će se i ovaj lijek uskoro naći na Listi posebno skupih lijekova, što bi osiguralo prijeko potrebni nastavak terapije za oboljelu djecu.

 
Još jednom zahvaljujemo svima koji su odlučili svojim velikodušnim donacijama na  žiro račun 2491005-1150003800 pomoći liječenje naših članova.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti