Novosti
19/06/2008

ZAKON O VOLONTERSTVU

Danas su u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu predstavljeni Zakon o volonterstvu i Etički kodeks volontera. Prezentacija je organizirana u suradnji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Volonterskog centra Zagreb, a pobudila je interes brojnih organizacija civilnog društva i ustanova socijalne skrbi, čiji su predstavnici sudjelovali u današnjoj raspravi.

 
Zakon o volonterstvu izradila je Radna skupina Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u kojoj su osim predstavnika Ministarstva imenovani i predstavnici Vladinog Ureda za udruge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te različitih udruga (Smart, Gong, MOst, VCZ i Terenski forum).
Iako je uz donošenje samog Zakona potrebno poduzeti još mnogo manjih koraka do potpunog uređenja volonterstva u Republici Hrvatskoj, u dosadašnjoj praksi pokazalo se da je, za organiziranje volontiranja, kao i za zaštitu volontera i krajnjih korisnika, zakonska regulativa od iznimne važnosti.

 
Pogledajte Zakon o volonterstvu http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/1863.htm
upoznajte se s njim ivolontirajte!

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti