Novosti
24/02/2017

Uključenje gradonačelnika Bandića u kampanju “Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima!”

Dragi posjetitelji,

ovim putem vas obaviještavamo da će se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu, 25. veljače s početkom u 13 sati, pridružiti članovima i volonterima Hrvatskog saveza za rijetke bolesti na Cvjetnom trgu i pozivati svoje sugrađane da ispišu poruke s lijepim željama za oboljele od rijetkih bolesti i članove njihovih obitelji, postave ih na “drvo života” i fotografiraju se u znak podrške. 

Kampanja “Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima!” započela je 20. veljače, povodom 10. jubilarnog obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti, koje se u cijelom svijetu provodi krajem veljače. U kampanju se se uključile brojne hrvatske škole, udruge, tvrtke i pojedinci. Cilj kampanje je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti, a samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednom željom i jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti