Novosti
07/05/2013

Udruga invalida Križevci otvorila čokolateriju

Riječ je o uistinu nesvakidašnjem projektu „Chocolateria Cris“ i u svjetskim razmjerima, a čokolada i praline Hedona koju proizvode osobe s invaliditetom ne oduševljava samo okusom, već i dizajnom omota.

Nesvakidašnji projekt koji je pokrenula Udruga invalida Križevci, uz podršku Grada Križevaca, a čokolada i praline izmamili su osmijeh na lice, ali i ugodan osjećaj na nepcu svima koji su je do sada imali prilike probati. Osobe s invaliditetom koje okuplja udruga, naime, napravile su jedan hrabar i važan iskorak u svojim životima – otvorile su čokolateriju u kojoj uz mentorsku podršku prehrambene tehnologinje, Sunčice Starinec,  proizvode čokoladne table i praline vrhunske kvalitete.

Riječ je o slatkom turističkom proizvodu, a svi se nadaju da će Hedona – križevačka čokolaterija postati prepoznatljivi turistički brand Križevaca. Udruga invalida proizvela je čokoladu koja će se prodavati u prigodnom pakiranju, na kojem će biti fotografije Križevaca te kratki tekst o gradu na hrvatskom i engleskom jeziku. Socijalno poduzeće „Hedona“ spremno je svakom potencijalnom kupcu ponuditi mogućnost da na čokoladnoj kutiji-čestitci otisne motiv i tekst po vlastitom izboru. Ova slatka priča već je kao ideja oduševila gradonačelnika Branka Hrga koji joj je dao potpunu podršku, a u pratnji predsjednika Udruge invalida, gospodina Petra Gatarića, obišao križevačku čokolateriju koja je trenutno smještena u prostorima praktikuma Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci kako bi se i sami uvjerili kako i gdje nastaje najbolja čokolada i praline.

logoslika

 

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti