Novosti
18/11/2013

Tribina “Ne štedite na našem zdravlju”

Dragi posjetitelji,

 

ovim putem vas pozivamo na tribinu “NE ŠTEDITE NA NAŠEM ZDRAVLJU” koja će se održati u Dvorani I, u prizemlju Edukacijskog centra Istok – KBC Zagreb, Kišpatićeva 12, u petak 22. studenog 2013. godine s početkom u 14 sati.

U cilju štednje, HZZO je odredio limit terapijskih tretmana za 2013.g. sa neizvjesnim ugovorom za 2014.g. Tom odlukom onemogućen nam je bezbolan i učinkovit a financijski opravdan tretman kisikom pod tlakom. Jednogodišnji tretman od 30 „ulazaka„ po prethodnoj značajno „srušenoj“ cijeni je za oboljelog iznosio 15.600 kn. Uvidom u medicinsku dokumentaciju, osobe u tretmanu kisikom koriste značajno manje medikamenata i ne trebaju zbrinjavanje ulkusa previjanjem, oblozima ili kirurškim zbrinjavanjem-amputacijama te se brže vraćaju u radni proces.
Ove godine, nakon 5 mjeseci obustavljene terapije, smanjen je broj ugovorenih tretmana te lista čekanja samo u Zagrebu broji barem 250 upisanih.
Opstruirana je učinkovita terapija dijabetičara s nekrotizirajućim procesima, oboljelih od upalnih bolesti crijeva-MB CROHN, digitalnih ulkusa kod uznapredovalog Raynaudovog sindroma, akutnih perifernih lezija kao što su pareze-kljenuti, gubitak sluha i ostalih medicinski indiciranih simptoma koji se uspješno liječe tretmanom kisikom (OXY terapijom) te smanjuju vrijeme bolovanja, troškove liječenja, preveniraju invaliditet i vraćaju oboljelog u radni i socijalni život bez korištenja skupih lijekova koje prati niz štetnih nuspojava.
Tražimo reviziju ugovora HZZO-a za naredni period sa svim pružateljima usluge OXY-terapije. Ugovor kroz cijelu godinu s potpunom popunjenošću kapaciteta kako ne bismo trebali čekati na terapiju desetak mjeseci ili dok nam simptom progredira u trajno oštećenje koje vodi invalidnosti uz nezanemarivu bol pojedinaca i okoline.
Ujedinimo svoj glas za ostvarivanjem ugovornih prava na dostupne zdravstvene zaštite!
U organizaciji i provedbi ove tribine sudjeluju:

Hrvatski savez za rijetke bolesti

Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

COLON –Udruga bolesnika s upalnim bolestima crijeva

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata

Udruga oboljelih od kolagenoza

DEBRA – Društvo oboljelih od bulozne epidermolize
Predviđeno trajanje tribine je do 16 sati.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na: rijetke.bolesti@gmail.com ili jadrankabrozd@jadrankabrozd.hr

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti