Novosti
03/09/2013

Tečaj o fizikalnoj terapiji kod cistične fibroze

HRVATSKI SAVEZ ZA RIJETKE BOLESTI

poziva vas na

besplatni tečaj o fizikalnoj terapiji kod cistične fibroze

koji će se održati

u Dvorani 3, u prizemlju edukacijskog centra Istok – KBC Zagreb, Kišpatićeva 12,

u petak 27. rujna 2013. godine

s početkom u 13 sati.

 

Predavanje na temu „Tehnike čišćenja dišnih puteva i inhalacijska terapija kod cistične fibroze“ održati će dr. Heribert Mentzel.

Cistična fibroza rijetka je nasljedna bolest koja smanjuje kvalitetu života oboljelih i značajno skraćuje životni vijek. Drugi naziv koji koristimo za bolest je mukoviscidoza koji slikovito opisuje posljedice bolesti – gustu i žilavu sluz i sekret u dišnim putovima i drugim zahvaćenim organima.

 

Najveći problemi oboljelih od cistične fibroze su respiratorni problemi. Skoro svaka osoba s cističnom fibrozom oboli od plućne bolesti, a upravo težina plućne bolesti određuje duljinu životnog vijeka za većinu oboljelih. Upravo je stoga vrlo značajno da se oboljeli, članovi njihovih obitelji i stručno osoblje upoznaju sa specifičnim tehnikama čišćenja dišnih puteva i inhalacijskom terapijom kod cistične fibroze.

 

Predviđeno trajanje tečaja je do 18 sati.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na:

rijetke.bolesti@gmail.com ili 01/2441-393

 

Vidimo se!!

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti