Novosti
10/10/2008

SOCIJALNI RAD U PROMICANJU LJUDSKIH PRAVA

Polazeći od međunarodne definicije socijalnog rada prema kojoj su temeljne zadaće socijalnog rada socijalnog rada promicanje i zaštita ljudskih prava te socijalne pravde tema ovogodišnje Konferencije je bila upravo promocija ljudskih prava i socijalne pravde kroz praksu i teoriju socijalnog rada.

 
Ciljevi Konferencije, između ostalog, uključivali su i razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, promišljanje mogućnosti unaprijeđenja djelovanja socijalnih radnika u pojedinim područjima pod vidom promicanja i zaštite ljudskih prava te promicanje suvremenih koncepata socijalnog rada u području promocije i zaštite ljudskih prava.

 
Konferencija je bila namijenjena različitim stručnjacima iz djelatnosti socijalnog rada, stručnjacima iz civilnog sektora, studentima društvenog i humanističkog uvjerenja kao i svima ostalima zainteresiranima za područje zaštite ljudskih prava.

 
Budući da je program uključivao i teme kao što su prava osoba s invaliditetom, prava osoba s poteškoćama mentalnog zdravlja kao i osnaživanje i participacija korisnika u socijalnom radu, predstavnici Hrvatske udruge bolesnika s rijetkim bolestima sa zanimanjem su sudjelovali u predavanjima i radionicama Konferencije.

 
Za više informacija pogledajte:
http://www.husr.hr

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti