Novosti
19/11/2014

Rezultati kliničkog ispitivanja NNZ-2566 za Rettov sindrom

Kliničko ispitivanje farmaceutske tvrtke Neuren, uz potporu organizacije Rettysyndrome.org, primjenom NNZ-2566 kao potencijalnog lijeka za Rettov sindrom, dovršeno je u rujnu ove godine. Neuren je objavio rezultate druge faze placebom kontroliranog ispitivanja, koje je ispitivalo doziranje NNZ-2566 kao i sigurnost primjene te podnošljivost i učinkovitost. Istraživanje je provedeno na Baylor College of Medicine (liječnici Daniel Glaze i Jeffery Neul), University of Alabama Birmingham (dr. Alan Percy) i Gillette Speciality Healthcare (liječnici Tim Feyma i Art Beisang).

 

NNZ-2566 se nakon 28 dana primjene pokazao kao jako dobro tolerantan u dozama koje su testirane i nisu identificirani značajniji sigurnosni problemi. Podaci ukazuju na odgovor organizma na dozu i poboljšanje tijekom perioda ispitivanja. Upotreba visoke doze pokazuje korist u usporedbi s placebom, kako u analizi na razini grupe tako i na pojedinim analizama slučajeva.

 

To je prvi korak u razvoju lijeka za liječenje Rettovog sindroma. Sljedeći koraci za Neuren su sastati se sa FDA i podnijeti zahtjev za status Orphan lijeka te ga uključiti u status terapije. Više detalja o rezultatima ispitivanja potražite na web stranici farmaceutske tvrtke Neuren.

 

Izvor: www.rettsyndrome.org

Linkovi: https://www.rettsyndrome.org/media-center/neuren-nnz-2566-successful-phase-2-trial

http://www.neurenpharma.com/IRM/Company/ShowPage.aspx/PDFs/1448-10000000/NeurensuccessfulinRettsyndromePhase2trial

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti