Novosti
01/04/2013

PRVI KONGRES ZEMALJA JUGOISTOČNE EUROPE O POMPEOVOJ BOLESTI

12. i 13. travnja 2013. godine, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, održat će se Prvi kongres zemalja jugoistočne Europe o Pompeovoj bolesti.

Slika-Pompe-kongres

Bit će to najveći ovogodišnji europski medicinski skup o ovoj tematici, na kojem će biti prikazan dosadašnji razvoj spoznaja o Pompeovoj bolesti u odraslih i njenim posljedicama, s posebnim naglaskom na dostignuća u ovom dijelu Europe.

Naime, Pompeova bolest spada u skupinu rijetkih bolesti metabolizma i to bolesti nakupljanja, gdje pravovaljana rana dijagnostika danas spašava živote i pomaže da, uz moderne načine liječenja, osiguramo prihvatljivu kvalitetu života oboljelih od ove bolesti.

Na kongresu će stručnjaci iz raznih zemalja jugoistočne Europe (Češke, Mađarske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Velike Britanije, Grčke i Hrvatske) i raznih područja medicine (kardiolozi, neurolozi, endokrinolozi, radiolozi, pulmolozi, medicinski biokemičari i liječnici primarne zdravstvene zaštite) govoriti o svojim iskustvima i izazovima u dijagnostici, liječenju i praćenju bolesnika s ovom rijetkom bolesti metabolizma.

Također će biti predstavljen i rad Referentnog centra Ministarstva zdravlja za rijetke i metaboličke bolesti – Zavoda za bolesti Metabolizma KBC-a Zagreb koji je i jedan od organizatora ovog europskog skupa.

 

Više informacija pogledajte na http://www.pompe2013.org

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti