Novosti
22/01/2008

PRIMANJE KOD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

U ponedjeljak, 21. siječnja o.g. Predsjednik Stjepan Mesić susreo se s predstavnicima Udruge među kojima su bila oboljela djeca i njihovi roditelji, predstavnici naših članica udruge DEBRA, Hrvatske udruge za cističnu fibrozu i Udruge osoba s Prader Willi sindromom, osobe oboljele od rijetkih bolesti te liječnici koji se bave specifičnim rijetkim bolestima. Zajedno smo upoznali Predsjednika Mesića s problemima osoba  oboljelih od rijetkih bolesti i planovima rada Udruge u ovoj godini te ga zamolili za pružanje podrške u promicanju prava oboljelih osoba i širenju informacija o specifičnim poteškoćama s kojima se one susreću u svakodnevnom životu.

 
Predsjednik Mesić dao je podršku inicijativi Udruge da se ova godina proglasi «Godinom bolesnika s rijetkim bolestima» u sklopu čega bi bile organizirane akcije kojima bi se pomoglo bolesnicima s rijetkim bolestima i njihovim obiteljima u dobivanju adekvatne medicinske i svake druge pomoći.

 
Zahvaljujemo Predsjedniku Mesiću osobno i cijelom Uredu Predsjednika na toploj dobrodošlici i podršci koju su nam ovim primanjem pružili.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti