Pravne informacije

Važne pravne informacije

Cjelokupan sadržaj ovih Internet stranica zaštićen je autorskim i srodnim pravima, odnosno drugim pravima na području intelektualnog vlasništva, a sukladno relevantnim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Pristupom i korištenjem ovih Internet stranica korisnik prihvaća pravo Republike Hrvatske kao isključivo mjerodavno pravo za primjenu, tumačenje i pravne učinke u odnosu na bilo koje aspekte vezane za upotrebu, dopuštenja, isključenja i uvjete korištenja i primjene ovih Internet stranica, kao i isključivu nadležnost sudova Republike Hrvatske za sve eventualne zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat korištenja ovih Internet stranica ili s njima u vezi.

Savez prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka te čuva privatnost posjetitelja svojih stranica. Sve informacije koje posjetitelj pošalje ili su automatski zabilježene koriste se isključivo u skladu s ovom izjavom odnosno Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonom o elektroničkim komunikacijama. Web stranice Saveza sadrže linkove na druge web stranice koje nisu u vlasništvu Saveza. Takve stranice sadrže vlastite izjave o privatnosti te Savez ne preuzima odgovornost za sadržaje  tuđih stranica.

Podaci o lijekovima i medicinskim proizvodima na ovim Internet stranicama su isključivo informativne prirode. Savez će poduzeti odgovarajuće napore kako bi informacije na ovim Internet stranicama bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti. Savez ovime isključuje svoju odgovornost za svaku izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.rijetke-bolesti.hr kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove Internet stranice. Savez pridržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ovih Internet stranica, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

Savez na svojim web stranicama ne pruža mogućnost plaćenog oglašavanja. Svi banneri, linkovi i obavijesti vezani su za polje rijetkih bolesti i nisu objavljeni radi dobivanja financijske potpore. Cilj objava je pružanje potpunih informacija o polju rijetkih bolesti u Hrvatskoj i inozemstvu.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti