Novosti
12/02/2013

Poziv na predstavljanje projekta udruge “Krijesnica”

 Povodom 15.02.2013. – Međunarodnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti 

Udruga Krijesnica predstavlja projekt:

  „Onkolog-i-Ja“
                  
interaktivni video pojmovnik za djecu i mlade oboljele od raka

     Svaki drugi dan u Hrvatskoj jedno dijete oboli od maligne bolesti. „Onkolog-i-Ja“ interaktivni je video pojmovnik za djecu, mlade i roditelje suočene s malignom bolešću. Zamišljen je kao mrežni online servis u vidu internetskog portala i mobilne aplikacije, a namijenjen prije svega edukaciji i komunikaciji, odnosno razmjeni iskustava i znanja među djecom i mladima oboljelim od malignih bolesti.
Video pojmovnik “Onkolog-i-ja” trenutno sadrži 77 animiranih video klipova s preko 60 minuta ukupnog video sadržaja koji obuhvaća medicinske pojmove, pretrage, osnovne metode liječenja te popis bolničkih odjela i osoblja s kojima se djeca i obitelji suočene s malignim bolestima susreću u procesu liječenja.

Predstavljanje interaktivnog video pojmovnika „Onkolog-i-Ja“ korisnicima, stručnoj javnosti i svim zainteresiranim osobama, održati će se 14. veljače 2013. godine, s početkom u 15:00 sati u Centru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, Zagreb.

 „Onkolog-i-Ja“ rezultat je rada udruge Krijesnica i producentske tvrtke Moje Čarobne Misli. Autori i producenti su međunarodno nagrađivana redateljica i producentica Helena Bulaja i  Zoran Cipek
.
Razvojni krosmedijski edukativno dokumentarni projekt  „Onkolog-i-Ja“ krajem je 2012. godine predstavljen na koprodukcijskom sajmu CINEKID Junior u Amsterdamu – najvećem svjetskom festivalu filmova, televizijskih sadržaja i novih medija namijenjenih djeci, kao jedan od 9 najkvalitetnijih međunarodnih interaktivnih i TV projekata za djecu.

Projekt „Onkolog-i-Ja“ predstavljati će i komentirati djeca i mladi Krijesnice, naši heroji koji su pobijedili malignu bolest. Za kraj se predviđa druženje uz prigodni domjenak.

Da ponovimo: 14. veljače 2013. godine, s početkom u 15:00 sati u Centru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, Zagreb.,
udruga Krijesnica predstavlja projekt „Onkolog-i-Ja“.

Molim dolazak potvrdite najkasnije do 11.02. 2013. na mail krijesnica@krijesnica.hr

 Za više informacija koristiti kontakt 01/3770-477 ili krijesnica@krijesnica.hr

Vidimo se!!

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti