Novosti
21/11/2008

POZIV MEDIJIMA

U utorak 25. studenog 2008. u 11:00 sati u prostorijama Hrvatske udruge bolesnika s rijetkim bolestima, Trg hrvatskih velikana 2/II u Zagrebu, održat će se briefing za novinare o najnovijim aktivnostima Udruge.

O novostima sa Međunarodne konferencije za razvoj nacionalnih strategija i akcije za rijetke bolesti u Europi koja se sredinom ovog mjeseca održala u Parizu te o pokretanju Europskog projekta za razvoj nacionalnih strategija za rijetke bolesti (EUROPLAN) govorit će:


Vesna Škulić, Predsjednica Udruge
Dr. Mirando Mrsić, Član Glavnog odbora Udruge
Vlasta Zmazek, Članica Glavnog odbora Udruge

 
U sklopu EUROPLAN-a Republika Hrvatska je izabrana kao jedna od 15 zemalja koje će 2010. godine organizirati Nacionalne konferencije o rijetkim bolestima, čija će glavna tema biti Nacionalni planovi za rijetke bolesti i njihova implementacija. Hrvatska je jedina zemlja koja nije članica Europske unije, a koja ima čast organizirati takav događaj.

 

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti