Novosti
18/09/2007

OSMI TERRY FOX RUN

U nedjelju 16. rujna 2007. na zagrebačkom Jarunu po osmi put održana je humanitarna akcija pod nazivom Terry Fox Run.

 

Ova utrka koja se svake godine održava u čast preminulog Terryja Foxa koji je 12.travnja 1980. godine, obolivši od raka započeo “Maraton nade” kroz Kanadu, namijenjena je podizanju svijesti ljudi diljem svijeta o nužnosti istraživanja ove teške bolesti.

 

Tako je ove godine ukupni prihod prikupljen od prodaje različitih artikala u gradu Zagrebu namijenjen Zavodu za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

 

Hrvatska udruga bolesnika s rijetkim bolestima pridružila se brojnim građanima koji su podržali akciju i sudjelovanjem u utrci dali svoj doprinos istraživanju raka i liječenju djece oboljele od malignih oboljenja u Republici Hrvatskoj.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti