Novosti
15/10/2013

Okrugli stol o rijetkim bolestima

Dragi posjetitelji,

 

ovim putem vas pozivamo da nam se u utorak 22. listopada u 11 sati pridružite u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27, gdje će se održati Okrugli stol na temu „Pravovremena primjena i dostupnost terapija za oboljele od rijetkih bolesti“.

Okrugli stol organiziramo u suradnji s našim udrugama članicama i Gradom Zagrebom, a o problemima s kojima se susreću oboljeli od rijetkih bolesti govorit će:

  • prof.dr.sc. Darko Antičević, specijalist ortoped, Klinika za ortopediju KBC-a Zagreb
  • prof.dr.sc. Damir Nemet, specijalist internist hematolog, Zavod za hematologiju KBC-a Zagreb
  • gđa Jadranka Brozd, predsjednica Hrvatske udruge oboljelih od sklerodermije
  • gđa Nikolina Čović, socijalna radnica Hrvatskog saveza za rijetke bolesti

 

Nakon što govornici ukratko predstave probleme s kojima se susreću u svom radu s oboljelima od rijetkih bolesti, uslijediti će rasprava, a prisutni će biti i predstavnici Ministarstva zdravlja, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, Hrvatskog društva za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora, Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH  te udruga članica Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

Želja nam je ovim događanjem dodatno proširiti svijest o problemima s kojima se oboljeli od rijetkih bolesti susreću u svakodnevnom životu, a mnogi od njih posljedica su upravo nedostupne ili zakašnjele terapije.

 

Predviđeno trajanje Okruglog stola je dva sata.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti