Novosti
30/05/2018

Održane grupne savjetodavne radionice

Tijekom travnja i svibnja 2018., u sklopu projekta „Centar za podršku oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim obiteljima“, financiranom od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, održane su četiri grupne savjetodavne radionice u tri grada.

U organizaciji ovih savjetodavnih grupa pomogle su nam naše udruge članice – Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga osoba s invaliditetom Križevci te Udruga oboljelih od kolagenoza u Splitu. U svakom grupnom radu sudjelovale su odrasle osobe oboljele od rijetkih bolesti, a grupe su se sastojale od 10 do 15 osoba.

Grupni rad je vodila naša psihologinja, a radionice su bile namijenjene okupljanju osoba s rijetkim bolestima, upoznavanju, socijalizaciji i razmjeni iskustava te međusobnom pružanju podrške. U grupama su se obrađivale teme poput stresa i zdravlja, nošenja sa stresom te slike o sebi i samopoštovanja, a cilj je bio kroz podršku i psihoedukaciju omogućiti osobama s rijetkim bolestima izražavanje, učenje i druženje.

Radionice su naišle na velik odaziv i odlične povratne informacije te se nadamo da ćemo ovim oblikom podrške obuhvatiti  sve veći broj oboljelih od rijetkih bolesti i njihovih obitelji diljem Hrvatske.

 

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti