Novosti
26/02/2009

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA RIJETKIH BOLESTI U HRVATSKOJ

Pogledajte izjavu Predsjednika Republike Hrvatske g. Stjepana Mesića o rijetkim bolestima
http://www.vimeo.com/3393002

Glavna humanitarna akcija u povodu obilježavanja ovog dana održat će se u

subotu 28. veljače od 10 do 16 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu –

kad će predstavnici Udruge, uz podršku poznatih osoba iz javnog života na štandu Udruge dijeliti informativno-edukativne materijale s ciljem podizanja svijesti javnosti o rijetkim bolestima i problemima s kojim se oboljeli susreću.

 
Osim događanja na Cvjetnom trgu, Udruga će Međunarodni dan rijetkih bolesti obilježiti s još dvije akcije –

U utorak 24. veljače predstavnici Udruge, osobe oboljele od rijetkih bolesti, roditelji i oboljela djeca posjetit će Ured predsjednika Republike Hrvatske te održati sastanak s Predsjednikom gospodinom Stjepanom Mesićem kako bi mu iznijeli probleme s kojima se oboljeli svakodnevno susreću.

U srijedu, 25. veljače članica Hrvatske udruge bolesnika s rijetkim bolestima Udruga Debra – društvo oboljelih od bulozne epidermolize i osnovna škola Rapska organizirat će kreativnu radionicu s polaznicima drugih razreda u prostorima škole, Rapska 3. u Zagrebu.

 
Obilježavanjem Međunarodnog dana rijetkih bolesti Hrvatska udruga bolesnika s rijetkim bolestima želi senzibilizirati javnost te ukazati na činjenicu da u Hrvatskoj još uvijek nisu prepoznati problemi s kojima se oboljeli i njihove obitelji susreću, počevši od dijagnostike pa do liječenja i rehabilitacije.

 

Za više informacija o međunarodnim aktivnostima pogledajte www.rarediseaseday.org

 

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti