Novosti
20/11/2008

NOVE PROSTORIJE UREDA PRAVOBRANITELJICE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom imenovana je na prijedlog Vlade 30. svibnja ove godine, a Ured je započeo s radom 1. srpnja privremeno u Hrvatskom saboru, a od 1. rujna u prostorima u Savskoj ulici.

 
Pravobraniteljica Anka Slonjšak istaknula je kako se Hrvatska otvaranjem Ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom uvrstila u krug malobrojnih zemalja sa takvom institucijom. Svrha Ureda je, dodala je, pomoći unapređenju prava, položaja i kvalitete života oko 430000 osoba sa invaliditetom u Hrvatskoj.

 
Prvi mjeseci rada Ureda pokazali su da se osobe s invaliditetom uredu obraćaju najviše zbog nepoznavanja svojih prava, dok nedovoljne primjene zakonskih propisa, posebno u područjima zapošljavanja pristupačnosti usluga, komunikacijskih i arhitektonskih barijera te zbog raznih oblika nasilja i diskriminacije.

 
Za dodatne informacije o radu Ureda, molimo Vas da se obratite na slijedeće kontakte:

Savska cesta 41/3, 1oooo Zagreb
telefon: 01 61 02 170, fax: 01 61 02 199
e-mail: ured@posi.hr

http://www.posi.hr/

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti