Kreativci
28/02/2013

Nakit by MarinaMarinski na kreativnom štandu za međunarodni Dan rijetkih bolesti

Dizajnerica nakita Marina Marinski na tržištu se pojavila već 2007.godine. Ideja o izradi nakita nastala je sasvim spontano, potaknuta zasićenjem nemaštovitim komadima nakita dostupnima na tržištu.

 

Nakit koji izrađuje pun je pozitivne energije, a lik ptičice postao je njenim zaštitnim znakom kao simbol inspiracije i slobode. U svom radu dosad je koristila materijale poput plastike, glinamola i drva, no glina je od nedavno u potpunosti okupirala njenu pažnju. Doživljava ga čvrstim i postojanim, istovremeno toplim i izvornim u svojoj primitivnosti. Koristi ga u službi fine podloge koja joj daje mogućnost naglašavanja forme svakog predmeta te mogućnost oživljavanja ilustracijom tih istih predmeta.

 

Upotrebom veselih boja i motiva te dječjom zaigranošću, svojim radovima udahnjuje život i mami osmjehe na licima.  Namijenjen je svima onima vesele naravi, ljubiteljima žarkih boja, neobičnih kompozicija i oblika.

Radni proces sastoji se od nekoliko faza. Izrezivanje oblika u glini, brušenje, pečenje na visokoj temperaturi, oslikavanje te lakiranje. Najviše uživa u fazi oslikavanja jer tu može najviše eksperimentirati i istraživati.

 

Upisala je tečaj keramike pri Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Piše za lifestyle portal ZondraArt. Voli i prati mlade modne dizajnere, ilustratore, street artiste, produkt dizajnere te su oni česta tema njenih tekstova.

Njen rad možete pratiti na Facebook stranici, a mi smo pripremili i jedan kolaž.

 

Bw-hMKTdmiihc-RhmKVzkC6E9qBDyULrzWwGigHau68

Također smo pripremili fotografije njene donacije tako da već danas možete vidjeti što će od njenih radova biti izloženo u subotu, 2.ožujka na Cvjetnom trgu.

 

RW25gGu1rhjfl4EnAuGvWxkEqV5vZumlR2VcTqKEO34

 

Vidimo se!

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti