Novosti
24/07/2007

NAGLAZYME NAPOKON NA LISTI POSEBNO SKUPIH LIJEKOVA!

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje 23. srpnja 2007. godine, na 48. sjednici donijelo je odluku o uvrštavanju lijeka Naglazyme na Listu posebno skupih lijekova pri HZZO-u. Liječenje Naglazymeom primjenjuje se kod rijetke i teške bolesti Mukopolisaharidoze tip VI. od koje boluju dva člana Hrvatske udruge bolesnika s rijetkim bolestima.

 

S obzirom da se radi o vrlo skupom lijeku, sretni smo što će se oboljela djeca, koja su terapiju do sada dobivala temeljem donacije proizvođača, napokon moći kontinuirano liječiti. Ipak, s obzirom na dugotrajan i mukotrpan proces stavljanja navedenog lijeka na Listu, nadamo se da će ubuduće nadležne institucije kod ovako teških bolesti naglasak stavljati na ugrožene živote oboljelih osoba.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti