Novosti
10/05/2018

Multipli mijelom – 1 bolest, 750 priča

Multipli mijelom je rak krvi od kojeg u Hrvatskoj svake godine oboli oko 250 osoba. Premda neizlječiv, zahvaljujući novim terapijskim mogućnostima multipli mijelom se danas liječi puno uspješnije nego nekad. Nije poznato što ga uzrokuje, no činjenica je da zbog svakodnevnosti simptoma, poput bolova u leđima, infekcija ili anemije često nije na vrijeme dijagnosticiran. Prepoznavanje bolesti u ranoj fazi pridonosi uspješnijem liječenju i većoj kvaliteti života oboljelih.

U Hrvatskoj od multiplog mijeloma boluje oko 750 osoba i svatko od njih s bolesti se nosi na svoj način. Iskustva su različita, a životne priče oboljelih jedinstvene su i vrlo osobne. Ipak, mnogima od njih upravo podrška obitelji i prijatelja te iskustva drugih oboljelih pomažu da lakše idu kroz život.

Informirajte se i podržite rad udruge za podršku oboljelima od multiplog mijeloma. Službena web stranica nalazi se OVDJE, a facebook profil OVDJE. Pokaži da ti je stalo!

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti