Novosti
29/02/2012

MEĐUNARODNI DAN RIJETKIH BOLESTI “RIJETKI ALI JAČI ZAJEDNO” – 29. VELJAČE 2012.

Hrvatska udruga za rijetke bolesti u suradnji Europske organizacije za rijetke bolesti (EURORDIS) i članicama udruga organizira niz aktivnosti povodom 5. jubilarnog obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti:

 

  • 24.veljače 2012. u hotelu Dubrovnik, ulica Ljudevita Gaja 1 Zagreb, održat će se “Simpozij o rijetkim bolestima” u organizaciji Hrvatskog društva za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora. Obavijest o vremenu početka slijedi naknadno.
  • 25. veljače 2012. u vremenu od 10:00-15:00 sati u šatoru na Cvjetnom trgu u Zagrebu udruge će se predstavljati na štandovima. Tog će se dana obilježiti Dan rijetkih bolesti i u drugim gradovima Hrvatske: Križevci, Osijek, Rijeka, Split i Dubrovnik.
  • 29. veljače 2012. od 13:00 sati zajedničko fotografiranje – pacijenata oboljelih od rijetkih bolesti na livadi ispred ulice Šetalište Antuna Radića (preko puta Ministarstva zdravlja). Akcija podizanja javne svijesti u obliku fotografiranja održat će se istovremeno u svim zemljama svijeta.
  • 29. veljače 2012. u vremenu od 13:00-17:00 sati dođite na “Druženje jednakih” koje će se održati u učionici broj 4 na Zdravstvenom učilištu Zagreb u Medvedgradskoj ulici 55. Ukoliko imate radove s kreativnih radionica, možete ih ponijeti sa sobom.
  • 2. ožujka 2012. u 17 sati posjetite kazališnu predstavu za djecu predškolskog i školskog uzrasta “Ti i ja, mali medo” u kazalištu “Žar ptica” u Bijeničkoj ulici 97 Zagreb. Predstava je besplatna, ulaznice možete dobiti u šatoru na Cvjetnom trgu.

Ovaj video spot je izradila tvrtka ANIMO Productions uz pro bono potporu tvrtke Burson-Marsteller Bruxelles. Pacijenti u video spotu su članovi irskog Saveza pacijenata oboljelih od rijetkih bolesti (Genetic and Rare Disorders Organisation – GRDO). Zahvaljujemo im za njihov neprocjenjiv doprinos.

 

 

 

 

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti