Novosti
26/11/2007

MEĐUNARODNI DAN DJETETA

U subotu,  24. studenog 2007. godine, pridružili smo se Koordinaciji udruga za djecu u Hrvatskoj u akciji na Trgu bana Josipa Jelačića. Mnoštvo šarolikih štandova, informativnih letaka i zaigrane djece uveselili su subotnje jutro mnogim građanima Grada Zagreba.

 
Međunarodni dan djeteta obilježava se kao podsjetnik na datume kada je Glavna skupština Ujedinjenih naroda donijela dva važna dokumenta, Deklaraciju o pravima djeteta 1959. godine i Konvenciju o pravima djeteta iz 1989. godine.
Ove godine stavljen je naglasak na probleme s kojima se djeca svakodnevno susreću te na nužnost aktivnijeg rada na poboljšanju položaja djece u društvu.

 

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti