Kreativci
01/03/2013

Lolas Atomica na kreativnom štandu za međunarodni Dan rijetkih bolesti

Ivona i Marko su tvorci nakita i kompulzivni šarači po raznim površinama pod imenom Lolas Atomica. Smješteni su u Zagrebu.

Izrađuju nakit od glinamola i ručno ga oslikavaju, a također rade i s fimo masom, te raznim drugim materijalima, ovisno o inspiraciji. S izradom su počeli u proljeće 2012., a planiranje i pripreme datiraju nešto ranije.

 

Čitaju jako puno stripova i jedu isto toliko sira. Vole ljeto, street art, čajeve, knjige, daleko-orijentalnu estetiku, svog mačka Cronosa, dobro pivo i etnobotaničko štivo. Što je najbitnije, vole jedno drugo, pa je iz te ljubavi i nastala Lolas Atomica.

 

Samo ime brenda je rock ‘n’ roll tajna, ali ono što mogu otkriti jest da vole SF i interstelarna putovanja i to svjetonazora ljudi pod utjecajem atomskog stila (pedesete i šezdesete godine 20. stoljeća) u artitekturi, dizajnu i ilustraciji. Također, onaj dio kad si Dr. Manhattan ucrta atom vodika na čelo je i više nego dovoljan da se s time poistovjete i tako predstavljaju.

 

Planovi u budućnosti su nastaviti raditi nakit i uvesti neke novitete, što od materijala, što od vrste proizvoda. Kako će za to trebati usvajati nove vještine, njih isto imaju u planu, kao i neprestano brušenje vlastitog stila.

 

Pogledajte kolaž radova koje možete vidjeti i na Facebooku:

Lolas Atomica2

i donacije koje su nam Lolas Atomica velikodušno poslali:

Lolas Atomica1

Vidimo se na Cvjetnom!

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti