Novosti
09/12/2014

Ispunite joj božićnu želju, pošaljite joj čestitku

Dragi posjetitelji,

mi smo našu čestitku već pripremili, a i vi možete donijeti malo veselja djevojčici ADDIE FAUSETT iz Utaha!

 

Naime, djevojčica boluje od atrofije mozga zbog čega se njezin mozak postepeno smanjuje i puni tekućinom.

Teška bolest dijagnosticirana joj je kada je imala tri godine. Naime, njena makla Tami primijetila je kako njena kćer nije u stanju izvesti neke osnovne motoričke funkcije, kao što su držanje žlice ili olovke, a osim toga imala je i poteškoća u govoru.

Prošli mjesec liječnici su obitelji Fausett priopćili kako će ovo biti vjerojatno posljednji Addiein Božić, zbog čega je njena majka odlučila kako on definitivno mora biti i “najbolji Božić ikada”.

Tami se ubrzo dosjetila čime će posljednji Božić svoje djevojčice učiniti posebnim te je putem društvenih mreža pozvala ljude diljem svijeta da pošalju Addie božićne čestitke. Njena molba brzo se proširila internetom te ih je Addie, koja jednostavno obožava čestitke, dosad dobila preko stotinu.

Naime, Tamin zahtjev preuzela je neprofitna organizacija Children and the Earth, Inc., a Addie je uz čestitke iz Amerike i Kanade, počela dobivati i sve veći broj onih koje dolaze iz drugih krajeva svijeta.

“Mi smo presretni zbog odaziva ljudi, čestitke pristižu sa svih strana, dolaze svaki dan”, otkrila je Addiena baka na Facebooku.

Da situacija bude tragičnija, prošli vikend su Addie i njene dvije sestre, desetogodišnja Shaylay i sedmogodišnja Audree izgubile oca Nathana koji je iznenada preminuo.

Addieno zdravstveno stanje s vremenom postaje sve gore, djevojčica vidno mršavi, a osim toga nikada nije ni dosegla težinu veću od 11 kilograma, zbog čega nema snage za igranje sa sestrama i vršnjacima.

Njeno psihičko stanje će se mijenjati kako bolest bude napredovala te će pri samom kraju svog života izgubiti pamćenje i zaboraviti apsolutno sve.

“Zahvaljujemo svima koji su poslali čestitke i koji se to tek spremaju napraviti. Mnoge od njih su nasmijale naše djevojčice kojima je osmjeh i više nego potreban u ovim teškim trenucima”, poruka je koju je Addiena obitelj uputila svima na Facebooku.

Ako i vi želite poslati Addie poslati božićnu čestitku, njena adresa je: Addie Lynn and Sisters, P.O. Box 162, Fountain Green, UT 84632.

 

Izvor: http://www.index.hr/black/clanak/ovo-je-vjerojatno-njezin-posljednji-bozic-a-njezina-je-zelja-da-joj-posaljete-cestitku/788595.aspx

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti