Novosti
19/05/2008

GODIŠNJI SASTANAK ČLANICA EUROPSKE ORGANIZACIJE ZA RIJETKE BOLESTI

Pod geslom “Zajedničkom akcijom do stavljanja pacijenta u središte skrbi za oboljele od rijetkih bolesti” u Kopenhagenu je održan dvodnevni skup neprofitnih organizacija koje okupljaju osobe oboljele od rijetkih bolesti i članove njihovih obitelji.
Predstavnici 50-ak različitih organizacija koje predstavljaju specifične rijetke bolesti kao i 13 krovnih organizacija iz različitih djelova Europe okupili su se radi promicanja prava oboljelih osoba.

 

Predstavnici Hrvatske udruge bolesnika s rijetkim bolestima i njene članice udruge DEBRA sudjelovali su u raznovrsnim aktivnostima s namjenom razmjene različitih iskustava i ideja na području skrbi za osobe oboljele od rijetkih bolesti.
Sastanak je uključivao radionice usmjerene na osnaživanje pacijenata i organizacija civilnog društva, edukativna predavanja s ciljem promicanja multidisciplinarnog pristupa i socijalne skrbi u Europskim centrima stručnosti i Europskih referentnih mreža za rijetke bolesti te Godišnju skupštinu Europske organizacije za rijetke bolesti na kojoj su predstavljeni godišnji i financijski izvještaji za 2007. godinu.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti