Novosti
26/05/2014

Europska komisija dala odobrenje terapiji za MPS IVA

Dragi posjetitelji,

drago nam je da možemo prenijeti obavijest tvrtke Biomarin.

Europska komisija dala je tržišno odobrenje za VIMIZIM (elosulfaza alfa), prvu specifičnu terapiju za mukopolisaharidozu tip IVA (MPS IVA; Morquio A sindrom) za pacijente svih dobi u Europskoj uniji.

Kao prvi ikad odobreni lijek za Morquio A sindrom, Vimizim je dobio Orphan status u Europskoj uniji, čime je dobio deset godina ekskluzivnosti na tržištu.

“Ovo odobrenje Vimizima u Europi ključna je prekretnica, obzirom da prema procjenama 85% oboljelih od Morquio A sindroma živi izvan SAD-a. BioMarin je vodeća tvrtka u naprednim terapijama za MPS, s tri terapije za liječenje tri različita tipa MPS-a. Nastavljamo razvijati svoja znanstvenai i klinička saznanja o lizosomskim bolestima nakupljanja, kako bi razvili terapije za druge rijetke genetske bolesti” – rekao je Jean-Jacques Bienaimé, glavni izvršni direktor tvrtke BioMarin.

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti