Kreativci
05/03/2013

B8 na kreativnom štandu na Cvjetnom i u Branimir centru

Dizajnerica iza brenda B8 je Ivana Vukelić iz Zagreba. Osim što slobodno vrijeme krati izradom geekovskog nakita, vlasnica je tvrtke Hangar 7 koja je nakladnik sf časopisa Sirius B i osnivačica portala za znanstvenu fantastiku Inverzija.net.

 

B8 stvarčice proizišle su iz njezine ljubavi prema sf-u.

 

Prva stvar koju je napravila bio je Batmanov logo i to za poklon. Bila je uvjerena da joj neće dobro uspjeti iz prve, ali jest – bila je to početnička sreća. Zatim je napravila nekoliko Star Wars magnetića za frižider, a onda je uslijedila i prva ogrlica s likom Dartha Vadera.

Svojim prijateljicama je morala objašnjavati što je to jer one i nisu baš neki poklonici sf-a, ali ideja im se dopala. Uslijedile su prve narudžbe za klasičnije stvarčice poput mašnica, zvjezdica i sl. Tada još nije imala u planu da B8 pretvori u brend. Samo se dobro zabavljala izradom nakita, magneta i podmetača od plastičnih perlera.

 

No što reći, ljudi su pokazali veći interes nego što je očekivala i odlučila je da joj treba ime,  obzirom da je riječ o 8-bitnom nakitu, najjednostavnije rješenje je bila kratica B8. Otvorila je profil na Facebooku i počela dodavati lude i otkačene stvarčice u galeriju. U manje od godinu dana koliko postoji B8, sudjelovala je na nekoliko sajmova, čak je i sama bila organizator sličnih u Branimir centru povodom Božića i nedavno povodom dana zaljubljenih – Valentinova.

 

Na sajmovima je uvijek izvrsna ekipa i dobra zabava, pa ju to još uvijek veseli, iako kaže da joj izrada nakita više ne čini onakvo zadovoljstvo kao na samom početku. Planovi su stoga da nešto promijeni i doda novi štih B8 pikselastom nakitu, a što je to točno, morat ćete pričekati i vidjeti. Nadamo se da će nas ugodno iznenaditi.

Ivana nas je ugodno iznenadila svojim posjetom u uredu Saveza i svojom krasnom donacijom:

 

b8 1

Predstavljamo vam i njene ostale radove koje možete bolje pogledati na Facebook stranici.

 

b8 2

Ivana je organizirala i Artoskop sajam u Branimir centru u petak, 08.03.2013. i ljubazno nas pozvala da sudjelujemo. Artoskop će se održavati od 14:00 do 21:30 h, povodom Dana žena.

 

Vidimo se!

Trebate savjet ili vas zanimaju vaša prava?
Nazovite besplatnu

Hrvatsku liniju pomoći za rijetke bolesti

0800 99 66

Što je to nuspojava?

Nuspojava je svaka štetna i neželjena reakcija na lijek. To uključuje nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka unutar odobrenih uvjeta, nuspojave koje nastaju uz primjenu lijeka izvan odobrenih uvjeta (uključujući predoziranje, primjenu izvan odobrene indikacije (”off-label”), pogrešnu primjenu, zloporabu i medikacijske pogreške) te nuspojave koje nastaju zbog profesionalne izloženosti...

Prijava nuspojave
ENDEHR
MenuHrvatska linija pomoći za rijetke bolesti